Менеджер з реклами - межі обов'язків

Напевно, найбільш неоднозначна посада на підприємстві - це менеджер з реклами. Ніхто точно не знає, що входить в коло обов'язків цієї людини. Та й вона сама не може чітко визначити межі своїх повноважень. Добре, якщо підприємство має цілий відділ маркетингу і реклами, колективно добивається поставлених цілей, і там кожен зайнятий своєю справою. А якщо це невелика фірма і посада менеджера з реклами там єдина, то на цього працівника намагаються повісити все, що пов'язано не тільки з рекламою, але і маркетингом.
Основою діяльності менеджера з реклами є її розповсюдження. Є певний бюджет, виходячи з якого, менеджер складає медіаплан і розміщує рекламу. Так само в коло його обов'язків входить проведення промо-акцій, BTL-кампаній, організація презентацій, дегустацій, тощо (в залежності від сфери бізнесу). В кінці певного періоду працівник складає звіт про виконану роботу, який повинен відображати ефективність його діяльності.
Робота над репутацією компанією - теж прерогатива менеджера з реклами. Тут йде робота над створенням фірмового стилю, виготовленням рекламної та сувенірної продукції з фірмовою символікою: календарі, буклети, листівки, прайси, бланки. Поширення корисних для підприємства чуток, робота зі ЗМІ, написання прес-релізів також може бути частиною обов’язків менеджера з реклами. Часто на такого працівника можуть покласти обов'язки з планування, організації та проведення корпоративних заходів і навчальних тренінгів.
Якщо на підприємстві немає відділу маркетингу, то цим доводиться займатися менеджеру з реклами, хоча б тому, щоб отримати необхідну інформацію для подальшої роботи. Тут менеджер проводить сегментація ринку і вивчає параметри сегментів: попит, пропозиції конкурентів, ставлення до цін і т.д.
Як видно з усього перерахованого вище, обсяг роботи менеджера з реклами досить великий. І часто так буває, що одній людині не під силу справиться з усією роботою. У цьому випадку буде доцільно подумати про розширення відділу або делегування частини повноважень іншим фахівцям.
За матеріалами порталу rabota.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Цитати великих рекламістів

Що означає термін «классифайд» (класіфайд)?

Що таке копірайтинг?