Тренди 2013 року


Головний редактор Mashable Ланс Уланофф (Lance Ulanoff) пророкує тренди 2013 із застереженням, що передбачення - взагалі невдячна справа. І все, що ми хочемо побачити в майбутньому, відбувається вже зараз.

1. Революція «другого екрану»
Cтатистика:
Більше 80% користувачів смартфонів і планшетів використовують девайси під час перегляду телевізора;
Як мінімум 25% користувачів мобільних пристроїв в США використовують їх при перегляді ТБ кілька разів на день;
51% телеглядачів, які дописують у соціальні мережі під час перегляду ТБ, роблять це для того, щоб спілкуватися з користувачами, які можуть дивитися те ж саме телешоу;
24% користувачів Facebook діляться враженнями про переглянутий фільм, не виходячи з кінотеатру.
Іншими словами, з'явився «Другий екран», і всіх нас чекає революція. Бренди, медіа компанії і маркетологи повинні будуть стати куди більш агресивними і винахідливими при взаємодії з користувачами. Компанії будуть орієнтуватися на ситуацію, коли людина одночасно дивиться їх шоу по ТБ і бачить рекламу їх продуктів на смартфоні або планшеті.
Вже існує безліч сервісів (Shazam, Zeebox, Viggle, GetGlue), що допомагають користувачеві споживати інформацію з великого екрану, одночасно взаємодіючи з малим.
Мета цих сервісів не тільки збагатити ваші враження від перегляду ТБ, але і посилити зв'язок з користувачем, щоб він не пропадав після того, як ви вимкните телевізор і підете по своїх справах зі смартфоном в кишені. Розваги та брендінг в режимі 24/7 в 2013 стануть нормою.

2. Big data
Завдяки інтернету і всюдисущим смартфонам, які супроводжують нас завжди і скрізь, компанії та бренди мають можливість отримати величезну кількість даних про нас. 2013 стане роком, коли вони остаточно розберуться, що з цим робити.
Головним доказом на користь того, що компанії і маркетологи будуть більше сил кидати на отримання та обробку великого об'єму інформації, є той факт, що вони нарешті починають вірити в них. У 2013 році ми побачимо плоди цієї роботи: поліпшені продукти, більш широкі і обгрунтовані прогнози, і т. д.
Зросте і роль так званих Дослідників Даних (Data Scientists). Ось як Анніка Джімінез (Annika Jiminez) описує цих професіоналів:
Ці люди повинні володіти дуже сильними навичками програмування та комунікації, а також здатністю аналізувати велику кількість статистичних даних.
Кращі представники цієї професії будуть «оптимізувати, підраховувати, пророкувати» і, очевидно, міняти наш світ.

3. Кінець анонімних тролів
Після того, як в 2012 році найпопулярніший анонімний Reddit-троль під ніком violentacrez був викритий і позбувся роботи, стало остаточно ясно: тролі не можуть ховатися вічно. У 2013 році почнеться згасання цього різновиду інтернет-користувачів.

4. Кінець приватності
Разом з анонімністю остаточно зникне і приватність. Люди можуть намагатися приховувати від світу інформацію про себе, про своє місце проживання, місце роботи і т. д., однак будь-яка їх дія, яку вони зроблять у мережі, буде викривати їх. Безперервний збір даних, постійно зростаюча кількість сервісів, які просять вас розповісти що-небудь про себе і покоління користувачів, які не дбають про анонімність, змінять особистий цифровий простір.
Якщо не вірите, запитайте колишнього директора ЦРУ Девіда Патреуса (David Patreaus), який був упевнений, що його пошта на Gmail може якось захистити його особисте життя. Він помилявся.
При цьому, цілком можливо, що в 2013 році з'явиться багато різних сервісів і програмного забезпечення, яке буде спрямоване на збереження приватності користувача (щось схоже на режим інкогніто в Google Chrome).

5. Розвиток репортажного жанру
Занадто багато журналістів і видань «обпеклися» при передруці новин і зайвій довірі до т. зв. «Надійних джерел». Все більше медіа будуть покладатися на власні джерела і репортажі, а в соціальних мережах зайвий раз подумають, перш ніж натиснути like або зробити retweet.

6. Офіційна смерть десктопів
Продажі персональних комп'ютерів постійно падали з 2006 року, і продажі ноутбуків офіційно випередили десктопи в 2008.
На заході, приуроченому до виходу нової операційної системи Windows 8, для демонстрації можливостей ОС Microsoft використовувала різні пристрої від планшетів до лептопів і моноблоків, але жодного пристрою у вигляді традиційної «коробки».
У 2013 році (принаймні, на ринку США) десктопи підуть у минуле. Враховуючи той факт, що зараз майже ніхто з нас не «пропалює» диски та не встановлює з них програми, сумнівно, щоб хтось сумував за PC.

7. 3D-друк
У 2012 році ця технологія активно розвивалася. Як тільки ціна володіння 3D-принтером у себе вдома впаде до $ 2 000, послідує вибух інтересу до 3D-друку.
Споживачі поки ще, можливо, не повністю усвідомили переваги цієї технології, однак компанії, товарами яких вони користуються, все зрозуміли.
Наприклад, мережа магазинів канцелярських товарів Staples оголосила про свій намір реалізувати послуги 3D-друку в невеликій кількості європейських магазинів, а в найближчій перспективі поширити цю практику на всі інші країни.
З часом ця технологія буде все глибше проникати в наше повсякденне життя. Зіткнутися з нею можна буде і в кабінеті лікаря, і в автомайстерні.

8. Гнучкі пристрої
Зробити екрани телевізорів, планшетів і телефонів іще тонше, здається, вже неможливо. З іншого боку, 2013 рік може стати роком гнучких дисплеїв - і, можливо, навіть гнучких комп'ютерів. До кінця року у нас є всі шанси побачити як гнеться телефон (жорсткий гумовий корпус, гнучкий дисплей, пластикова оболонка екрану). Питання тільки в тому, яка компанія - Apple, Google, Samsung або HTC - створить подібний пристрій першою?
Може бути, справа дійде і до гнучкого HDTV, який можна буде згорнути в трубочку і перенести в іншу кімнату.

9. Вбудовувані технології
Незважаючи на те, що NFC не була реалізована в iPhone5, а багато користувачів погано знають цю технологію, поява звичних нам об'єктів з вбудованими смарт-чіпами не за горами. Хороший приклад - товари для дому, які при попаданні в об'єктив камери планшета або смартфона з підтримкою NFC показують інструкції по своєму використанню.
Вбудовувані технології знайдуть застосування навіть там, де їх найменше очікуєш зустріти: стовпи, дверні ручки і т. д. Будь-який предмет, на який можна помістити чіп для зчитування інформації (для отримання інструкцій, даних про місцезнаходження, попереджень та оголошень), стане об'єктом вбудовуваних технологій.

10. Лихоманка краудфандінга
Через 3 роки після запуску Kickstarter 2012 став полігоном для безлічі нових платформ колективного фінансування, включаючи IndieGoGo (розпочав свою роботу в 2008, але розвивався пізніше), iCrowdі SmallKnot. Компанії, малий бізнес та індивідуальні підприємці - усі шукають успіху і фінансування, що призведе до появи великої кількості краудфандінгових стартапів.
До кінця року ринок буде насичений, і повернення на інвестицій буде знижуватися. Звичайно, 2013 рік не стане кінцем лихоманки краудфандінга, проте все більше людей почнуть розуміти, що отримати прийнятний ефект від своїх інвестицій можливо далеко не завжди - адже подібним чином звичайно фінансуються ризиковані, концептуальні проекти.

11. Підйом робототехніки
В останні п'ять років ринок споживчої робототехніки був тихий і спокійний, проте незабаром все має змінитися.
Справжній робо-чарівник Родні Брукс (Rodney Brooks), чия компанія Rethink Robotics недавно представила чудового робота Baxter, вважає, що до появи потужних «домашніх» роботів залишилося всього пару років. Може бути, сюрприз в ніші створення роботів «для дому» піднесе якась з добре відомих компаній типу WowWee або iRobot, Honda, Toyota, а може, це буде і зовсім до цього невідома компанія з азіатсько-тихоокеанського регіону. Хто знає.

Джерело cossa.ru

Коментарі

  1. Вітаю всіх на цьому форумі блогу, я хочу сказати вам усім фінансовий прорив, який, містер Лі, запропонуйте мені пройти, коли я голодував зі своїм бізнесом та родиною під час пандемії covid19. Я натрапив на пана Лі у своєму блозі, коли хтось рекомендує його кожному, хто шукає позику, я був так схвильований, і мене теж мотивувало бути в такому положенні фінансової свободи, оскільки моя сім’я голодувала, я зв’язався з містером Лі про те, який додаток я сказав йому моя історія життя про фінансове становище, він надсилає мені заявку на заповнення моїми даними, що я зробив потім, після того, як він надіслав мені кредитну угоду, потім я направив його своєму адвокату, щоб він подивився і порадив мені, як це зробити, потім Я підписав кредитну угоду після того, як моя позика була затверджена через кілька годин назад, банк зв’язався зі мною щодо переказу коштів та оплати, яку мені потрібно розрахувати на касі банку. Я очистив платежі, які я отримав на наступний день, після чого звільнив банківські платежі. було дуже приємно співпрацювати з містером Лі, і я дякую йому за велику допомогу, яку він мені надав, яка дійсно допомагає моїй родині від голоду. Зв’яжіться з паном Лі електронною поштою: 247officedept@gmail.com або поговоріть з ним за те, що додаток + 19893943740. Для швидкої відповіді, оскільки він завжди зайнятий, але з ним також працює якийсь інший професійний колега, але я рекомендую містера Лі шукає фінансової допомоги.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Цитати великих рекламістів

Що означає термін «классифайд» (класіфайд)?

Що таке копірайтинг?